

THE SIXTH ANNUAL AOSSG MEETING Continuing to build and strengthen regional capacity in IFRS 26-27 November 2014 Hong Kong

VENUE

27/F, HKICPA office, Wu Chung House, 213 Queen's Road East, Wanchai, Hong Kong

NOTES

- * The content and order of events are subject to change
- * Times are indicative only
- * It is envisaged that each Working Group would identify one to three members to be involved in presenting on their topics

DAY 1		Wednesday	26 November 2014	
Registration				8.30 – 9.00 30 minutes
Item	Topics	Leaders	Comments	Time
1.1	Welcome by Chair and Vice-Chair	Hong Kong – Korea	Welcome – Clement Chan and Jee In Jang	9.00 – 9.10 10 minutes
1.2	Inauguration and opening address	Hong Kong	Keynote address – Sir C K Chow, Chairman of Hong Kong Exchanges and Clearing Limited	9.10 – 9.25 15 minutes
2	IASB opening remarks/developments	IASB members	Update and discussion with AOSSG members on recent IFRS progress and strategic developments: • Financial instruments/Macrohedge accounting • Revenue • Leases • Insurance • IFRS PIR 3 • Disclosure initiative • Research projects • Other, such as, 2015 agenda consultation and narrow-scope amendments	9.25 – 10.45 80 minutes
	Morning tea		27/F, HKICPA Office	10.45 – 11.10 25 minutes



DAY 1		Wednesday	26 November 2014	
3	Conceptual Framework	Working Group members led by Japan	Presentation and discussion The likely focus is topical issues arising from the IASB tentative decisions or ED	11.10 – 12.40 90 minutes
	Lunch		27/F, HKICPA Office	12.40 – 13.40 60 minutes
4	Leases	Working Group members led by Singapore - Indonesia	Presentation and discussion The likely focus is topical issues arising from the IASB tentative decisions	13.40 – 14.10 30 minutes
5	Insurance Contracts	Working Group members led by Korea-China	Presentation and discussion The likely focus is topical issues arising from the IASB tentative decisions (i.e. participating contracts and transition requirements)	14.10 – 15.10 60 minutes
	Afternoon tea		27/F, HKICPA Office	15.10 – 15.30 20 minutes
6.	Equity Method of Accounting	Korea	Update and discuss KASB's research findings	15.30 –16.15 45 minutes
7.	Islamic Finance	Working Group members led by Malaysia	Update on activities and discuss key matters	16.15 – 16.45 30 minutes
8	Recent financial reporting development in Japan	Japan	Update on Japan's Modified International Standards	16.45 – 17.00 15 minutes
	Day 1 Meeting Close		Bus transfer back to Renaissance Harbourview Hotel	17.15
	Group Photo		Lobby – Renaissance of Harbourview Hotel	17.30 – 17.45 15 minutes
	DINNER		Oasis Room, 8/F, Renaissance of Harbourview Hotel	18.30 – 21.30 180 minutes



	DAY 2	Thursday	27 November 2014	
9.1	IFRS adoption plans in Indonesia	Indonesia (15 mins)	Update from members on plans relating to IFRS adoption	9.00 – 9.35 35 minutes
9.2	IFRS adoption plans in Sri Lanka	Sri Lanka (20 mins)		
10	Building regional capacity	Australia - Nepal	Update on IFRS Centre of Excellence in Nepal and discussion on future direction	9.35 – 10.00 25 minutes
11	AOSSG Strategic Plan	Hong Kong- Korea	Discuss and approve the strategic plan	10.00 – 10.25 25 minutes
	Morning tea		27/F, HKICPA Office	10.25 – 10.45 20 minutes
12	Application issue in relation to IFRS 10	Hong Kong	Update on issues relating to IFRS 10	10.45 – 11.10 25 minutes
13	Other IFRS developments: Emissions Trading Scheme	Korea	Share and discuss KASB's experience and preliminary accounting issues in developing an ETS standard	11.10 – 11.40 30 minutes
14	Disclosure Initiative	Working Group members led by Korea-China	Presentation and discussion The likely focus is topical issues arising from the IASB tentative decisions	11.40 – 12.40 60 minutes
	Lunch		27/F, HKICPA Office	12.40 – 13.40 60 minutes



	DAY 2	Thursday	27 November 2014	
15	Rate-regulated activities	Working Group members led by Korea-India	Presentation and discussion The likely focus is topical issues regarding the IASB Discussion Paper	13.40 – 14.40 60 minutes
16	IASB	IASB Representative	Closing remarks from IASB perspective	14.40 – 14.50 10 minutes
17	Close	Hong Kong	Closing remarks by Chair	14.50 – 15.00 10 minutes
	Afternoon tea		27/F, HKICPA Office	15.00 – 15.15 15 minutes
	Day 2 Meeting Close		Bus transfer back to Renaissance Harbourview Hotel	15.20

 $^{\ ^*}$ A draft Communiqué will be circulated in early December 2014 for members' comment.

^{*} Working Group Leaders are requested to provide a summary of the discussion to the Secretariat for inclusion in the draft Communiqué before the end of Day 2 on <u>27 November 2014</u>.