

THE THIRD ANNUAL AOSSG MEETING

A Driving Wind for IFRS from Asia-Oceania 23-24 November 2011 Melbourne Australia

AGENDA

VENUE

Park Hyatt Melbourne – Ballroom 1 Parliament Square

NOTES

* The day before the AOSSG meeting (Tuesday 22 November) has been set aside for AOSSG Working Group meetings and a Chairman's Advisory Committee meeting at the same venue as the AOSSG meeting

DAY 1	Wednesday	23 November 2011	
Registration		The registration desk is located outside the Park Hyatt ballroom	8.30 – 9.00 30 minutes

Item	Topics	Leaders	Comments	Time
1.1	Welcome and introduction of new Chairman	Japan-Australia	Welcome – Ikuo Nishikawa and Kevin Stevenson Statement by outgoing Chair	9.00 – 9.15 15 minutes
1.2	Opening address	Australia	Lynn Wood Australian Financial Reporting Council Chair	9.15 – 9.30 15 minutes
2.1	Vice- Chairmanship	Australia	Ratification of vote to elect next Vice-Chairman Statements by the New Chair and new Vice-Chair	9.30 – 9.45 15 minutes
2.2	Membership	Australia	Changes since last annual meeting	9.45 – 9.50 5 minutes
3.1	Terms and procedures for electing future Chairs and Vice-Chairs AOSSG Memorandum of Understanding (MoU)	Japan-Malaysia	Consider and discuss proposals Agree changes to MoU New AOSSG members to sign MoU	9.50 – 10.40 50 minutes
	Morning tea			10.40 – 11.10
				30 minutes



Item	Topics	Leaders	Comments	Time
4	IASB developments	IASB members	Presentation on recent progress and strategic developments in IFRSs	11.10 – 12.00 50 minutes
5	Revenue	Working Group members led by Japan-Singapore	Presentation and discussion The likely focus is topical issues regarding (expected) revised IASB proposals	12.00 – 12.45 45 minutes
	Lunch			12.45 – 13.45 60 minutes
6	Insurance Contracts	Working Group members led by China-Korea	Presentation and discussion The likely focus is topical issues regarding (expected) revised IASB proposals	13.45 – 14.30 45 minutes
7	Financial Instruments	Working Group members led by Australia	Presentation and discussion The likely focus is topical issues regarding (expected) revised IASB proposals on Financial Asset Impairment and on Macro Hedging	14.30 – 15.15 45 minutes
8	Consolidation	Working Group members led by China-Singapore	Presentation and discussion The likely focus is topical issues regarding the IASB's Investment Entities proposals	15.15 – 16.00 45 minutes
	Afternoon tea			16.00 – 16.30 30 minutes
9	Agriculture	Panel of Working Group members led by India-Malaysia	Presentation and discussion Discussion on issues to be addressed in Phase 2 of revision of IAS 41: Research & Milestones	16.30 – 17.15 45 minutes
3.2	AOSSG MoU	Malaysia- Australia	Follow up on any issues remaining from the morning discussion	17.15 – 17.30 15 minutes



Item	Topics	Leaders	Comments	Time
	DINNER	Wednesday	23 November 2011	
	Park Hyatt Trilogy Room		Pre-dinner drinks and canapés	18.30 – 19.00 30 minutes
			Dinner	19.00 – 21.30 150 minutes
	Dinner speaker	Philip Brown Professor, UNSW	Dinner speech – Academics and Standard-setters: Partners or Protagonists?	
		Emeritus Professor, UWA		
	DAY 2	Thursday	24 November 2011	
10	IFRS Foundation Regional Office	IFRS Foundation Trustees and IASB Chairman (Chaired by Australia)	Identification of the use that could be made of the IFRS Foundation Regional Office	8.00 – 8.30 30 minutes
11	Vision Paper	Chairman's Advisory Committee members led by Japan-Australia- Hong Kong	Identification of immediate priorities from Vision Paper – such as identifying practical steps that could be taken to assist emerging NSS in the region	8.30 – 9.15 45 minutes
12	IASB future agenda	IASB members and Chairman's Advisory Committee members led by Japan-Australia	Discussion of topics for the IASB's future agenda	9.15 – 10.00 45 minutes
13	Islamic Finance	Working Group members led by Malaysia	Presentation and discussion The likely focus is topical issues regarding current IASB projects and opportunities for thought leadership and considering results from the survey of NSS	10.00 – 10.45 45 minutes



Item	Topics	Leaders	Comments	Time
	Morning tea			10.45 – 11.15 30 minutes
14	Emission Trading Schemes	Working Group members led by China-Japan	Presentation and discussion Discuss is recent decision-making by the IASB, identification of regional needs and ideas for advancing the project	11.15 – 12.00 45 minutes
15	Foreign Currency	Korea	Presentation and discussion The likely focus is a potential research project	12.00 – 12.45 45 minutes
	Photograph		Group photograph	12.45 – 13.00 15 minutes
	Lunch*			13.00 – 14.00 60 minutes
3.3	Draft Communiqué*	Australia	Time to review and provide comment This is not a discussion session	14.00 – 14.15 15 minutes
16	Leases	Working Group members led by Singapore- Indonesia	Presentation and discussion The likely focus is topical issues regarding (expected) revised IASB proposals	14.15 – 15.00 45 minutes
17	Discount Rates	Panel led by Hong Kong- Australia	Discussion of opportunities for thought leadership on the topic that might create a framework for IFRSs on present value measurement	15.00 – 15.30 30 minutes
18	IASB	IASB Chairman	Closing remarks from IASB perspective	15.30 – 15.40 10 minutes
3.4	AOSSG MoU Close and Communiqué*	Australia	Follow up any remaining issues Acceptance of final Communiqué and closing remarks by Chair	15.40 – 16.00 20 minutes

^{*} A draft Communiqué will be circulated at lunchtime on Day 2.